MUĞLA / MİLAS - Gümüşlük İlkokulu

Mrt

Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve Yüce Türk Milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Kapsamında düzenlenen resim yarışmasında 2/A sınıfı öğrencimiz Hasan Efe GÜNAL ilçede 3.olmuştur.Öğrencimizi,ailesini ve sınıf öğretmeni Güllüşan Ekinci AYDIN'tebrik ederiz.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir. İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur. Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır. Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:   "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Sivil Savunma, savaş sırasında saldırılara karşı, barış zamanı ise her türlü doğal afet ve büyük felaketlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirmek için yapılan silahsız, koruyucu ve kurtarıcı önlem ve çalışmalar bütünüdür.

Okulumuzda Sivil Savunma Haftası kapsamında deprem tatbikatı yapılmış olup, öğretmenimiz Duygu GÖKTAŞ tarafından öğrencilere yönelik bilgilendirmeler yapılmıştır.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı konusu olan Deyimler ve Atasözleri ile ilgili öğrencilerimizin hazırladığı ürünler ile okulumuzda sergi yaptık.

Mrt

Okulumuzda Değerler Eğitimi Çınarı Projesi kapsamında öğrencilerimiz her ayın değerine uygun çalışmalar yapmıştır.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı karne törenimiz 19.01.2024 tarihinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Karne Öncesi Etkinlik Haftamızdan Kareler

Ock

Öğrencilerimizin güne zinde ,dinç ve neşeli başlaması, sağlıklı yaşam için alışkanlıklar kazanması amacıyla  güne başlamadan önce fiziksel hareketler yapıyoruz.Projeyi yürüten Celil AKIŞ ve Serpil ARSLAN öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" okulumuzda da etkinliklerle kutlandı.Haftanın amacı yerli tüketimin bilinçli olarak arttırılması,tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulamaktı.Ayrıca öğrencilerimizin evlerinden getirmiş oldukları yiyecek ve meyveler paylaşım yapılarak tüketildi.

Ara

10 Aralık İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında ilçemizde düzenlenen resim yarışmasında 2-A sınıfı öğrencilerimizden Ravza ŞİMŞEK ilçe 1.si olmuştur.Öğrencimizi ve sınıf öğretmeni Gülllüşan EKİNCİ AYDIN'ı tebrik ederiz.

Ara

Değerler Çınarı Projesi koordinatör öğretmenimiz Gizem İŞLEK "Sorumluluk ve Öz Denetim" temaları ile ilgili öğrencilerimiz ile  birtakım etkinlikler gerçekleştirdi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır."Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuz genelinde "En İyi Cümle/Afiş" temalı yarışma düzenlenecektir. Koordinatör öğretmenlerimiz Duygu GÖKTAŞ ve Nurhan MÜLAZIM 'a  çalışmaları için teşekkür ederiz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.

Ara

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85.yıl dönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz.